Ekm

O BİR DÜNYA ŞAMPİYONU !!!

OKAN BUĞRA KARAMAN

30 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasında İtalya- Jeselo kentin de düzenlenen Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonasında Ülkemizi ve Bayrağımızı gururla temsil etti.

Tebrikler ŞAMPİYON .

Ekm

OKULUMUZ İBN-İ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ  2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI "OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURULU TOPLANTISI VE OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİM VE DENETİM KURULUNA ÜYE SEÇİMLERİ" 19.10.2022 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 13:00 DA YAPILACAKTIR.

Yeni Eğitim- Öğretim yılına hazırız.    Okulumuzun İç Cephe Boyası tamamlandıktan sonra  Erkek-Kız WC Ters tavanlarının ve Elektrik Tesisatlarının Bakım-Onarım çalışmalarını da bitiriyoruz.

15 Tеmmuz mücadеlеmizin zirvеsi, şanlı millеtimizin zaferidir.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik günü dolayısıyla tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz.

OKULUMUZ DA

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI

Tübitak 4006 Bilim Fuarı kapsamında İbn - i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 2021-2022 Bilim fuarımız açıldı.

Fuarımızda, öğrencilerimiz, öğretmenlerinin rehberliğinde yapmış oldukları;

Ekosistem modelleri, Yağmur suyu toplama, biriktirme ve geri kullanma, Kümelerde işlemler, Çemberde açılar, İbn-i Sina ve bitkilerin gücü, Sağlığımızı geri kazanalım: ekşi maya yapımı, Ardışık sayıların toplamını bulma, Anadolu'da yaşamış antik çağ filozoflarıyla tanışma, Collecting idioms from the course boks, Tarihteki pandemiler, Yahya Kemal şiirlerinde İstanbul, Türklerin tarih boyunca kullandıkları silahlar ve savaş taktikleri, Orhun kitabelerine göre Türk milletinin yapısı, Kanser ve sigara kardeşliği, Covid uyutmuyor!, Koronavirüsün dil ve edebiyata yansıması, Elektromanyetik vibratör, Hangi asitli içecek diş sağlığına en çok zarar verir?adlı projelerini sergilediler.

Ayrıca öğrencilerimizle, ürünlerini ortaya çıkarabilecekleri, ürünleriyle ilgili sunumlar yapabilecekleri bunları sergileyebilecekleri ve paylaşım yapabilecekleri bir ortamda buluştuk.

Projelerin hazırlanmasında başta Okul Proje sorumlusu Özgür Ergezgin'i meslektaşlarımı, velilerimizi öğrencilerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ederim.

May

Okulumuz İlk AB ERASMUS + Projesini gerçekleştiriyor.

'KOAH Hastalarının Polimer Bakımı' Konulu Proje kapsamında 3 Avrupa ülkesinde 21 günlük Hareketlilik gerçekleştiriyoruz.

İlk Ortağımız Almanyanın Köln/Dorsden şehrinde Öğretmen ve Öğrencilerimizi Misafir ediyor. Devamında Portekiz ve Çekya ülkeleri Ziyaret edilecektir.

May

Okulumuz 9. Sınıf öğrencilerine yönelik Dal Seçimi bilgi semineri okulumuz rehber öğretmeni Hafize ESENAL tarafından verilmiştir.

May

Güngören İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından okulumuzda 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü , 10 Mayıs Sağlık için Hareket Et Günü, Okulda Diyabet Programı, Sağlıklı Beslenme ve Kanser Taramaları hakkında eğitimler verilmiştir.

Mrt

Güngören Belediye Başkanımız; Sayın Dr. Mimar Bünyamin DEMİR ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ferhat ÖZTÜRK'ü okulumuzda misafir ederek Başkanla Soru&Cevap programını gerçekleştirdik.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif  Ersoy'u Anma Günü sebebiyle İlçe Töreni Okulumuz da düzenlenmiştir. Sayın Kaymakamımız Zeyit ŞENER, İlçe ME Müdürümüz Sayın Ferhat ÖZTÜRK, Belediye Başkan Yardımcımız, Daire Amirleri , Okul Müdürleri ve ilçe Protokolünün katılımıyla çoşkulu bir şekilde gerçekleşen törenimiz büyük beğeni ve takdir toplamıştır.

Ekibimizi Öğretmenlerimizi,Sevgili öğrencilerimizi ve emeği geçen bütün arkadaşlarımızı tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuz da Deprem Tahliye Tatbikatı yapılarak 2 dk 58 saniyede 1000 öğrenci ve personelimizin tahliyesi gerçekleşmiştir.

İç İşleri Bakanlığı tarafından 2022 Yılı Afet Tatbikat Yılı olarak ilan edilmiştir. 1-7 Mart tarihleri Deprem Haftası olarak kabul edilmiştir.

Bu sebeple okullarda;

1. Hafta boyunca etkinlikler düzenlenebilir.(pano hazırlama,broşür asma,aydınlatıcı eğitim verilmesi, deprem tatbikatı vs.)

2.AFAD Mobil Uygulamasının tanıtılması ve telefonlara indirilebilir.

3.AFAD Mobil Uygulamasındaki eğitim videolarının izlenmesi.

4.https://www.hazirol.gov.tr/ web adresi incelenebilir.