Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Adem SELÇUK ve gönüllü öğrencileri sürece dahil olmuşlardır. Gönüllü öğrenciler her gün dersler başlamadan günün kelimesini tahtaya yazıp içlerinden beğendiklerini panoya asmaktadır. Öte yandan bu kelimelerden sözlük oluşturma çalışmaları ve atasözleri sözlüğü ile deyimler sözlüğü çalışmaları mevcuttur. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Ock

Okulumuzda 2/5/2007 tarih ve 26510 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, iklim değişikliği ile mücadele edilmesi ve çevrenin  korunması  için  enerji kaynaklarının  ve  enerjinin  kullanımında  verimliliğin artırılması amacıyla Ocak ayının ikinci haftasında Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler yapılmıştır.

Enerji verimliliği, binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasıdır.

Enerji verimliliği politikaları, bir taraftan ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma hedeflerinin sürdürülebilirliği ile doğrudan ilişkili olması diğer taraftan ise toplam sera gazı salımlarının azaltılmasında oynadığı kilit rol nedeniyle, hassasiyetle ele alınması gereken alanların başında gelmektedir.

Enerji verimliliği çalışmaları ile Türkiye'nin Enerji Yoğunluğunun (milli gelir başına tüketilen enerji) 2023 yılına kadar, 2011 yılına göre en az %20 azaltılması hedeflenmiştir.

Ayrıca, Türkiye’nin ilk enerji verimliliği eylem planı olan Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı (2017-2023) 02/01/2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 6 farklı sektörde bulunan 55 adet eylemin hayata geçirilmesi ile 2023 yılına kadar 10,9 milyar ABD Doları yatırım ile kümülatif olarak 23,9 milyon ton eşdeğer petrol (MTEP) enerji tasarrufu sağlaması beklenmektedir. Bu da 2023 yılında Türkiye’nin birincil enerji tüketiminde %14 oranında bir azalmaya denk gelmektedir. 2033 yılına kadar sağlanması beklenen tasarruf karşılığı ise 30,2 milyar Dolardır.

Okulumuz enerji verimliliği kültürünün toplumda yaygınlaştırılmasına destek olmayı ve iklim değişikliğine karşı mücadelenin etkinliğinin arttırılmasını hedeflemektedir.

Öğrencilerimizden Kedi Evi Projesi

Havaların soğuması ile birlikte "sokakta kalan canlar için ne yapabiliriz?" düşüncesi ile kedi evleri oluşturduk.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Adem SELÇUK gözetiminde 9. sınıf öğrencilerinden yaklaşık 70 kişi bu çalışmaya katkı sağladı.

Çoğunlukla geri dönüşüm hedefi ile atık naylon ve ikinci el ahşap tercih edildi. Kedi evleri bir kedi ailesinin sığacağı büyüklükte 40x45x80 ölçülerinde gruplar halinde yapıldı. Her grup, çalışması ile ilgili bir rapor dosyası hazırlayıp öğretmenleri Adem Selçuk'a teslim etti.

Oluşturulan 20 büyük kedi evi Güngören Belediyesi veterinerlik birimi ekiplerine yerlerine ulaştırılmak üzere teslim edildi.

Kas

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının 1. dönem genel veli toplantısı 29/11/2023 Çarşamba günü, saat 14:00'da yapılacaktır.Tüm velilerimiz davetlidir.

Kas

12 Kasım Afet Eğitimi Farkındalık Günü kapsamında sınıflarımızda Afet Farkındalık Eğitimi yapılarak bu kapsamda  okul panosu hazırlanmıştır.

Ekm

2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği toplantımız 18 Ekim Çarşamba günü saat 15:00'da okulumuz konferans salonunda yapılacaktır.

9. sınıf öğrencilerimize yönelik 07-08 Eylül 13:00 - 15:00 saatleri arasınsa okulumuzda oryantasyon eğitimi verilecektir.

2022-2023 MEZUNLARIMIZ YOLUNUZ BAHTINIZ AÇIK OLSUN..