T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / GÜNGÖREN - İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İBN-İ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TANITIMI

Okulumuz Güngören İlçesindeki tek Sağlık Meslek Lisesi olması itibarıyla ayrıcalıklı bir öneme sahiptir.

Alan Tanıtım videosuna aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

http://meslekitanitim.meb.gov.tr/videolar/dalvideolari/SAGLIK_HIZMETLERI_SEKRETERLIGI_ALANI.mp4


Okulumuz Tanıtım Videosuna aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=Z_m7DoVuhkY&feature=youtu.be


TARİHÇE

Okulumuz H Tipi Projeye uygun olarak MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN 05.09.2014 tarih ve 70182808/105.01/3747239 sayılı makam onayı ile İstanbul Güngören İlçesine bağl ı Gençosman Mahallesinde; Tıp, Matematik, Astronomi ve Felsefe alanlarında dünya tarihine ışık tutan ve bilim alanında tarihin seyrini değiştiren büyük Türk ve İslam bilgini İBN-İ SİNA'nın adı verilerek kurulmuştur.

2014-2015 öğretim yılında 1 Okul Müdürü, 1 Müdür Yardımcısı, 6 Öğretmen ve 102 tane 9. sınıf öğrencisiyle eğitime başlayan okulumuzda HEMŞİRE YARDIMCILIĞI, EBE YARDIMCILIĞI VE SAĞLIK BAKIM TEKNİSYENLİĞİ olmak üzere üç bölüm vardır.

Okulumuz Güngören ilçesinin tek Sağlık Meslek Lisesi olup tam gün ve karma olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuzun yapısı betonarme, ısıtma sistemi doğalgazdır.   Okulumuz  5 İdare Odası , 1 Rehberlik Servisi,  1 Öğretmenler Odası , 1 Memur Odası, 24 Derslik ,1 Çok Amaçlı Salon, 1 Konferans Salonu , 1 Fizik Laboratuvarı, 1 Kimya Laboratuvarı , 1 Biyoloji Laboratuvarı, 1 Kütüphane, 1 Ebe Yardımcılığı Uygulama , 1 Sağlık Bakım Teknisyenliği ,  1 Hemşirelik laboratuvarı ve 1 revir  ile beraber sıfırdan kurularak hizmete girmiştir.

Eğitimde yeni yaklaşımların ve gelişim projelerinin zorunlu olduğu günümüzde 2019-2020 eğitim-öğretim yılında okul müdürümüz Ahmet UĞURCAN'ın önderliğinde Tasarım Beceri Atölyemiz hizmete girmiştir.

 

NEDEN İBN-İ SİNA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Öncelikle okulumuz Güngören İlçesindeki tek Sağlık Meslek Lisesi olması itibarıyla ayrıcalıklı bir öneme sahiptir.

Öğrencilerimiz 10. Sınıftan itibaren Sağlık alanında eğitim görmeye başlarlar. 11. Sınıftan itibaren ise Hemşire Yardımcılığı, Sağlık Bakım Teknisyenliği ve Ebe yardımcılığı alanlarından birini seçerek eğitimlerine devam ederler. 12. Sınıfa geldiklerinde ise devlet hastanelerinde staj yaparak mesleki bilgi ve birikimlerini geliştirirler.

Ayrıca öğrencilerimiz üniversite sınavlarından sonra sağlıkla ilgili bir ön lisans programı seçerlerse ek puan almaktadırlar.

Bununla birlikte okulumuz fiziki olarak da öğrencilerimize üst düzey imkânlar sunmaktadır. Fatih projesi kapsamında tüm sınıflarımızda akıllı tahta ve internet bağlantısı vardır. Ayrıca modern eğitimin gerektirdiği Fizik Laboratuvarı, Kimya Laboratuvarı, Biyoloji Laboratuvarı, Ebe Yardımcılığı Uygulama, Sağlık Bakım Teknisyenliği ve Hemşirelik laboratuvarı gibi imkânlar da okulumuzda mevcuttur.

Okulumuzun 3400 metrekarelik bir bahçe alanı vardır. Öğrencilerimiz basketbol, voleybol ve futbol sahalarında enerjilerini atabilir, Yaşam beceri atölyelerimiz olarak; tarım alanı ve küçükbaş hayvancılık alanımız mevcuttur ve aktif olarak kullanılmaktadır. Yine dilerlerse boş zamanlarında kütüphaneye çıkabilir, satranç odalarında vakit geçirebilir ya da kantinde arkadaşlarıyla sohbet edebilirler.

Tüm bunlara ek olarak Tasarım Beceri Atölyeleri projesi kapsamında 2019-2020 yılında okulumuzda bir müzik sınıfı oluşturulmuştur. Bu vesileyle öğrencilerimiz Doğu ve Batı enstrümanlarıyla buluşup yetenekleri ve ilgi alanları doğrultusunda kendilerini geliştirebilirler.

Güngören İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi geleceğe doğru atılan çok önemli ve güçlü bir adımdır.

10-07-201710-07-201710-07-201710-06-202025-10-2019

 

 

 

 

OKUL PROJE BİLGİLERİ

KOAH Hastalarının Pulmoner Bakım Stajı için Avrupa'nın 3 Ülkesine Gidiyoruz Projesine başvurumuz yapılmıştır.

OKUL PROGRAM TÜRLERİ

Okulumuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi türünde hizmet vermektedir.

 

 EĞTİM-ÖĞRETİM ŞEKLİ

Okulumuzda  08:30-17:00 arasında kız-erkek  karışık olarak tam gün eğitim verilmektedir.

 OKULDA BULUNAN ALANLAR

Okulumuz sadece Sağlık alanında hizmet vermekte olup öğrenciler  bu alana ait Ebe yardımcısı, Hemşire yardımcılığı ve Sağlık bakım teknisyenliği dallarında eğitim görmektedirler.

10-06-202010-06-202010-06-202010-07-2017


ALANLARA AİT DAL LİSTESİ VE ÖZELLİKLERİ

Ebe yardımcısı; sağlık meslek liselerinin ebe yardımcılığı programından mezun olup ebelerin nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık teknisyenidir

 

Ebe yardımcılığı dalında; aseptik tekniklere uygun çalışma, enfeksiyon hastalıklarına karşı önlem alma, sistem hastalıklarını tanıma, sağlık psikolojisi, doğum öncesi izlem ve doğuma yardımcı olma, kadın hastalıkları ve aile planlaması hizmetlerinde yardımcı olma, yenidoğan ve çocuk sağlığını Koruma ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.

 

Hemşire yardımcılığı, muayene için ihtiyaç duyulan kontrollerin yapılması, hastanın günlük temel ihtiyaçlarının karşılanması, hasta ile ilgili gerekli bilgilerin doktor ve hemşireler ile paylaşılması gibi hizmetlerin yerine getirilmesi görevlerini kapsar.

 

• Hemşire yardımcılığı dalında; aseptik tekniklerine uygun çalışma, enfeksiyon hastalıklarına karşı önlem alma, sistem hastalıklarını tanıma, özel bakım uygulamaları, temel ilaç bilgisi, sağlık psikolojisi, kadın hastalıkları ve aile planlaması hizmetlerinde yardım etme, yenidoğan ve çocuk sağlığını koruma ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.

 

Sağlık bakım teknisyeni; sağlık meslek liselerinin sağlık bakım teknisyenliği programından mezun olup en az tekniker düzeyindeki sağlık meslek mensuplarının nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık meslek mensubudur

 

Sağlık bakım teknisyenliği dalında; aseptik tekniklerine uygun çalışma, enfeksiyon hastalıklarına karşı önlem alma, sistem hastalıklarını tanıma, sağlık psikolojisi, yenidoğan ve çocuk sağlığını koruma, mesleki temel uygulamalar ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.

 

ÖĞRECİLERİN STAJA GÖNDERİLDİĞİ KURUMLAR

 

 

Bağcılar Devlet Hastanesi

 

Bahçelievler Devlet Hastanesi

 

Bakırköy Sadi Konuk Devlet Hastanesi

 

Bakırköy Mazhar Osman Devlet Hastanesi

 

Esenler Kadın Doğum Hastanesi

 

Güngören Ağız Diş Hastanesi

 

Bağcılar Ağız Diş Hastanesi

 

 Yüksek Öğretime Yerleştirme Oran

 

2018-2019 eğitim-öğretim yılında 94 öğrencimiz lisans ve ön lisans programlarına yerleşme başarısı göstermiştir. Okulumuz  %47'lik yerleştirme oranını yakalamıştır.

 

 

 OKULA KAYIT KOŞULLARI

Okulumuz sınavsız  adres bilgisi baz alınarak ve puan ortalaması üstünlüğüne göre kayıt almaktadır.

 

   ULAŞIM

 

Okulumuz Güngören merkeze 2 km , Esenler dörtyola 700 m. uzaklıktadır. Okulumuzun bir tarafında Güngören Park Avm diğer tarafında ise Fatih Sultan Mehmet öğrenci yurdu bulunmaktadır Okulumuza Güngören merkezden her on dakikada bir dolmuş kalkmaktadır. Ayrıca Esenler metrosundan yürüyerek 10 dakika uzaklıktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.06.2020 - Güncelleme: 25.06.2020 16:32 - Görüntülenme: 7742
  Beğen | 6  kişi beğendi